Recuperare medicala

A. Fizioterapie Curentii folositi Ón fizioterapie (curenti diadinamici, curenti interferentiali, TENS, ionizare, galvanizare, electrostimulare musculara si nervoasa) moduleaza perceptia dureroasa la nivelul nervilor motori si senzitivi sau stimuleaza contractiile musculare si implicit circulatia sanguina cu efecte biochimice locale antiinflamatoare si miorelaxante.
Tratamentul cu curenti terapeutici are efecte bune in afectiunile neurologice si afetiuni reumatismale.

B. Ultrasunet Tratamentul cu ultrasunet produce un micromasaj la nivelul tesuturilor, asigurand o penetrare in profunzime a substantelor antiinflamatoare sub forma de gel, in functie de doza poate sa faca o incalzire a tesuturilor tratate. Acest tratament† de fizioterapie are efect decontracturant si de stimulare a circulatiei sanguine.

C. Laser Este tehnica medicala care foloseste laser de joasa putere pentru a stimula sau a inhiba anumite functii celulare. Terapia cu laser are multiple aplicatii in fizioterapie, de la terapia durerii pana la biostimularea celulara. O parte importanta a efectelor biostimularii laser sunt: diminuarea durerilor acute si cronice,accelerarea vindecarii plagilor cu favorizarea cicatricilor elastice, acelerarea formarii si cresterii calusului, regenerarea mai rapida a nervilor sectionati. Tratamentul cu laser s-a dovedit a avea rezultate foarte bune Ón afectiuni postraumatice (ex. status post plastie de ligamente) si afectiuni reumatice.

D. Magnetodiaflux Efectul campului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, avand efecte asupara schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ. Efecte bune in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica (ex.status post fracturi).

E. Kinetoterapie Prin kinetoterapie se pot trata o gama larga de afectiuni, dar este recomandata si persoanelor sanatoase pentru imbunatatirea conditiei fizice, a tonusului si fortei musculare. Kinetoterapia sau "gimnastica medicala", considerata a fi una din etapele cele mai importante†de recuperare medicala, urmareste sa creasca forta si rezistenta musculara dar si mobilitatea articulara prin exercitii fizice specifice.

Kinetoterapia urmareste:

-corectarea posturii si a aliniamentului corpului - prin tehnici speciale de kinetoterapie cum ar fi posturari si exercitii de tonifiere a musculaturii cu rol in ortostatism

-cresterea fortei musculare - prin exercitii de tonifiere cu rezistenta mare

-cresterea rezistentei musculare - prin exercitii de tonifiere cu o evolutie gradat

-cresterea mobilitatii articulare - prin mobilizari pasive, pasivo-active si active cu rezistenta, precum si prin exercitii de asuplizare a musculaturii articulatiei in cauza

-coordonarea, controlul si echilibrul - prin exercitii specifice de kinetoterapie pentru afectiuni neurologice

-antrenarea la efort - prin exercitii de efort aerob fara o incarcare considerabila si cu un numar mai mare de repetari

-reeducarea respiratorie - sunt exercitii de kinetoterapie pentru antrenarea musculaturii intercostale si abdominale

-reeducarea sensibilitatii - sunt tehnici de kinetoterapie ce constau in stimularea terminatiilor nervoase senzitive de la nivelul zonei afectate.

-relaxarea - una dintre cele mai eficiente metode de relaxare folosite in kinetoterapie fiind stretching-ul. Prin aceasta tehnica se obtine intinderea muschilor pe toata lungimea lor, avand ca rezultat relaxarea, crestera elasticitatii, flexibilitatii si amplitudinii in miscare.

F. Masaj

Terapeutic - Masajul terapeutic reprezinta un element important in recuperarea medicala. Foloseste diferite tehnici precum efleurage, mangaluire, tapotament, vibratii pentru stimularea circulatiei si incalzirea zonei de tratat, decongestionare si drenaj, relaxare si asuplizare musculara. Presiunea, sensul si viteza cu care se efectueaza manevrele de masaj sunt diferite la fiecare afectiune in parte si depind de constitutia individuala si de particularitatile zonei tratate.

Drenaj limfatic - Executat prin masaj manual sau la aparat, este procedeul cu cele mai bune rezultate in reducerea edemelor de membre.

Relaxare - Masajul este cel mai des folosit pentru relaxare pentru ca reuseste sa amelioreze tensiunea, sa reduca durerea, sa stimuleze circulatia locala sangvina si sa asuplizeze tesuturile.

Anticelulitic - Se foloseste o tehnica speciala care urmareste† mobilizarea profunda a tesutului gras si stimularea circulatiei locale fie prin tehnici manuale de masaj fie folosind solutii excitante avand ca obiectiv consumul, ca sursa de energie primara, grasimilor mobilizate astfel. Stratul de tesut adipos se reduce†in dimensiune.

G. Infiltratii articulare

Tratamentul cu infiltratii reprezinta un remediu rapid impotriva durerii si lipsei de mobilitate. Procedeul terapeutic se bazeaza pe† tehnica de patrundere sau de difuzare a unei substante intr-un tesut afectat. In functie de localizare, aceste infiltratii pot fi intraarticulare sau periarticulare.

Sunt utile in durere severa si prelungita cu blocarea articulatiilor si nu numai. Infiltratiile sunt de un real ajutor in: torticolis, nevralgii, dureri articulare, dureri de spate.

Aceste infiltratii periarticulare sau intraarticulare sunt efectuate la recomandarea si de catre medicul specialist. Substantele medicamentoase sau vasco elastice folosite in infiltratii pot fi pe stocul clinicii sau se vor procura de catre pacient in urma consultului.

H. Argila

Afectiuni ce pot fi tratate in centrul nostru:


-afectiuni reumatismale degenerative articulare (spondiloze, coxartroze, gonartroze, artrozele mainilor, artrozele picioarelor, artrozele umerilor)

-afectiuni reumatismale degenerative abarticulare

-afectiuni reumatismale inflamatorii

-afectiuni neurologice periferice si central sechelare dupa traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale

-afectiuni respiratorii (rinite, sinuzite, bronsite, astm bronsic)

-recuperare dupa interventii chirurgicale (chirurgie generala, ortopedie)

web designer